2013. július 15., hétfő

Jobb később, mint soha!


Jajj Srácok!

Naaagyon le vagyok maradva! Annyi minden történt az elmúlt egy hetecskében, hogy felsorolni is alig lehet! Én pedig nem osztottam meg veletek... Mianhae! Jajj nekem, most lesz mit bepótolnom!

Mianhae! - Bocsánat!
 Jobb később mint soha, nem igaz? ^^" Lássunk is neki!


Mindjárt a hét elején tartottunk egy ÚJ Évet! 

Újév Szöulban!
Nem, nincs idő zavarom... 2013. február 10-e idén a kínai és a koreai újév első napja. Azt bizonyára egész sokan tudják közületek, hogy a világ keleti felén egy kicsit később lövik fel a tűzijátékokat. Kérdeztétek valaha, hogy "Miért?" Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy máshogyan számítják az időt. Nem kell űrbéli módszerekre gondolni, egész pontosan a hónapokat a Hold naptár nevű furcsa szerkentyű bevetésével számolják. Nagyon egyszerűen annyi a lényeg, hogy egy hónap nem a mi általunk megszokott 30-31 nap rugózik, hanem a Hold mozgásához igazodik. Egy hónapnak az újholdtól-újholdig eltelt időszak számít.  

Ez itten kérem szépen egy hónap!
Tudjátok, hogy mi a 설날 [Seollal]?


Ez Korea egyik legnagyobb ünnepe, amikor pontosan annak örülnek, hogy újév van. Az újév, a lampionok, a sárkányok, az ételek és a kultúra ünnepe. Magyarországon vannak szokások, amiket általában betartunk, ha közeleg egy másik esztendő, így hát kíváncsi lettem, hogy vannak- e mandula-szemű szokások is? Véres munkám eredményeként találtam néhány érdekességet : az emberek a házfalakhoz lapátokat, gereblyéket és rostákat tesznek, hogy védelmet nyerjenek a gonosztól. Másnap új ruhába öltöznek, ezzel jelzik az az új esztendő kezdetét. Családi összejöveteleken emlékeznek az eltávozottakra, és üdvözlik az időseket, jó egészséget kívánnak nekik. Valamint óriási felvonulást rendeznek Szöulban!





Girl's Generation / SNSD

Haepi Nyu Ieo! ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kedden mindenki kifújhatta magát a nagy fesztiválozás után.
Szerdán fangirl-ök milliói kaptak egyszerre a YouTube után (köztük jómagam is), aminek egyetlen oka a B.A.P, (BEST ABSOLUTE PERFECT ), új dala, a ONE SHOT!
Már a kezdetek óta, mikor az első daluk, a "Warrior" megjelent, a kedvenc bandáim közé tartoznak. Rengeteg mindent tudok róluk, ami nektek azért jó, mert így tájékoztatni tudlak titeket:^^ A legfontosabb dolog, amit tudni kell róluk, hogy valójában egy másik bolygóról, a Mato-ról jöttek. Jól kezdődik? Nos, nekem tetszett az ötlet, de ami a legjobban megfogott bennük, az a zene volt. A kemény hangzás és a hip-hop/rap-et együtt, körítve az oltári nehéz koreográfiákkal, plusz a K-POP legmélyebb férfihangjaival és kiváló énekeseivel = ez a legjobb abszolút tökéletes. Kikről beszéltem? Derítsétek ki!

Balról jobbra: Moon JonGup, Yoo YoungJae, Kim HimChan, Bang YongGuk, Jung DaeHyun és Zelo
B.A.P. Egy egység, katonai egység volt a Mato-n méghozzá a legjobbak, így őket küldték a Földre felderíteni. Hat harcos, kiknek kapitánya a mély hangú vezető rapper/dalszövegíró Bang YongGuk. Kapitány helyettese a szintén mély hangú rapper és visual (a csapat arca) Kim HimChan. Katonái a táncos vezető énekes Jung DaeHyun, a főénekes Yoo YoungJae és a 16 éves, óriás maknae (legfiatalabb)  Zelo, aki a főtáncos szintén rappel, valamint a vezető táncos Moon JonGup. Ők tehát azok a mato-k, akik megalkották nekünk a mostani akciófilmünket 7 percben.
Személyes élményem a következő: Ülök a gép előtt, a szokásos fangirl teendőim elvégzése közben, mikor a húgom jön a szobából, és kiabál hogy: "Van ONE SHOT M/V!" Persze, hogy tudtam mire gondol, hiszen én is szem- és fültanúja voltam a teaser-nek (rövid összevágás a valódi videóból, kedvcsináló), és már alig vártam a teljes vidit. 

        B.A.P - ONE SHOT (magyar felirattal!)

Végig nézni ezt a 6 perc 55 másodpercet olyan, mint megnézni egy filmet. Minden benne van, ami egy igazi akció filmben, a fegyverektől, az autókon át a helyes főhősökig.  Miközben néztem a minifilmet, rengeteg érzés futott át rajtam, aggódtam a harcosokért, sajnáltam YoungJae-t aztán megharagudtam rá, de a végén csak a fültől-fülig molyos maradt meg az ajkaimon, karöltve a hanggal, ahogy a "replay" gombot csapkodtam...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   EXO-K és BTOB
 A BTOB-bal és az EXO-K-val együtt kívánok nagyon boldog Valentin Napot minden szerelmes madárkának! Saranghayeo Srácok!
Nincs szerelmesek napja ajándék nélkül, és én is készültem egyel, olyan szószándékból, hogy ti majd "odaadhatjátok" a saját párjaitoknak. Fogadjátok el a NU'EST-tel közös meglepetésünket, amely a "HELLO" nevet viseli.

MEGLEPETÉS! 
Egy újabb comeback (visszatérés)!

Balról jobbra: Minhyun, Ren, JR, BaekHo és Aron 
A NU'EST-től szokatlanak a lágy és szerelmes dallamok, valamint a témaválasztás is furcsa a "Face"-hez, vagy az "Action"-höz képest. 5 szerelmes madárkánk van, kik közül JR a leader (csapat vezető),  a vezető táncos és vezető rapper. Minhyun a modellalkat és fő énekes, a karakteres arcú Baekho a vezető énekes. Aron a főtáncos és főrapper és Ren, a mindig szőke hajával pedig szintén az énekes vonalat erősíti.
A dal mintha erre a különleges napra lett volna teremtve, tökéletes passzolnak, hiszen egy szerelmes dalról van szó. Érzelmi háborúk, az egymással való játszadozás, és végül az igaz szerelem kusza útjai bogozódnak ki.
                                                         
                                                                          NU'EST - HELLO (magyar felirattal!)

Reményeim szerint tetszik nektek az ajándékunk, és kicsit többet törődtök majd a NU'EST-tel a jövőben!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Péntek, a drága péntek! A hétköznapok vége, a pihenés kezdete. Legelőször is szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy ma este Mnet! K-POP Idol Championship a TV-ben! Oké, Koreában, de ne felejtsétek el megnézni az adást majd ha valaki feltölti valamelyik videómegosztó oldalra, netalán angol felirattal. Amíg várunk megmutatom nektek, hogy tulajdonképpen mi a szöszről is szól az a hosszú cím. Itt van az idei széria első részének első kilencede:

(A többi részlet is fel van töltve, keressétek : mnet kpop idol championship 2013)

Sportossági verseny! Minden létező bandából érkező résztvevőkkel! Igen, tudjuk, hogy a mi kis sztárjaink csinosak és gyönyörűek, és megvan azok a bizonyos 6 kocka is, de mennyire sportosak valójában? Mennyire gyorsak váltó-futásban? Át tudják-e ugrani a rudat? Jók-e íjászatban? 
OKÉ? Tehát nyugodtan nézzetek bele a versenybe, és győződjetek meg arról, hogy mennyire sportosak a híres mandula-szeműek! Oh, és GYŐZZÖN A LEGÜGYESEBB! FIGHTING!

Ezzel azonban még nincs vége a napnak, hiszen van itt ég egy csipet-csapat, aki új dallal kíván elkápráztatni  minket. Hát nem nagyszerű, 3 comeback egy héten! Én mondtam, hogy mozgalmas hét volt!
Egyszerűen szuper! ......! Tehát a hét utolsó bandája a Teen Top! YEY!

Balról jobbra: C.A.P, Changjo, Chunji, L.Joe, Niel és Ricky
A Teen Top az a fiúbanda, akit a "body roll"-ról, a parfümökről és a szerelmes dalokról ismerhetünk.

A Teen Top -féle "body wawe"
A "tinik a toppon" vezetője C.A.P, aki a vezető rapper-er és megfelelően irányítja a dongsaeg-jeit (a nála fiatalabbakat).  A leader után rangidős a mi kis "Power Voice"-unk, Chunji, aki a fő énekese a bandának, és szoros baráti kapcsolatban áll L.Joe-val, a shyboy-jal (félénkkel), aki egyben a főrapper. A vezető énekes Niel nemrég elnyerte a "Legvékonyabb Sztár Díját" a maga 178 centijével és 50 kilójával. Van egy "Visual Maknae" a csapatban, Ricky. Csak "visual" (látszólagos), mert nála fiatalabb a vezető táncos Changjo, de kisfiús arca, és gyerekes viselkedése miatt mindenki őt nézi a legkisebbnek. 
A tinik új dala az "I wanna love" , tehát a "Szeretnék szeretni" címet viseli.

Teen Top - I wanna love (magyar felirattal!)

Ennyi voltam Srácok! Vége a hétnek, nincs több fontos tudnivaló. Jajj, remélem ezzel behoztam minden tartozásom!?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése